Genus: Lotte Kjoeller family portrait in danish and english

Om Lars Kjøller Therkelsen, Født d. 31.10.1947 på Odense Sygehus. I 1975 Flyttede Lars til nordSjælland Fra NordFyn

Lars' far blev færdig som cand. med. i 1945 og skulle starte turnus i lægeuddannlsen. Lars'  far og mor blev viet i Holte Kirke 1 febr. 1947, da Lars' mor kom derfra. Lars' farfar var også læge og hans søn overtog hans lægepraksis i Uggerslev og forældrene flyttede dertil. Lars' far blev indkaldt som soldat til den Danske Brigade i Slesvig og hyggede sig som lægelig premier løjtnant  med sine soldatervenner. Alt imedens Lars' mor gik gravid derhjemme i Holte tung og træt. Det var hans unge hustru ikke begejstret for. Den 31.10.1947 blev Lars så født på Odense Sygehus og far var stadig i militæret. Efter lægelig turnus på Kongerigets hospitaler flyttede familen til Uggerslev, hvor fader Ib indtrådte i kompagnigskab i lægepraksies med Lars' farfar, Valdemar. Nogle år senere, ca. 1958 overtog Lars' fader den fulde lægepraksis i Uggerslev. 

Lars er derfor født og opvokset på Nordfyn i og omkring Uggerslev. Lars far døde 1994 og Lars' moder senere  i 2011 i Gentofte. Lars' forældre flyttede i 1986 til et rækkehus i Gentofte, efter salg af lægepraksis i Uggerslev.  Lars' mor blev 93 år og far blev 73 år.

Lars as nude. Photographer Lotte Kjøller

Lars på Fyn og senere  på nordsjælland

I 1975 flyttede Lars til først København, derefter til Nordsjælland, nogenlunde samtidig med sin Søster Lise der skulle studere i København sammen med sin kommende mand Kent.

Teknokraten Lars

Lars er teknokrat. Lars er talmand. Han er konkret, jordbunden og enkel i sin personlighed. Når man hører andre tale om Lars' lange arbejdsliv, uden andet end kun ganske få sygedage som revisor, først i det private arbejdsliv og derefter i SKAT er det ikke svært at forstå, at SKAT kan udvriste penge fra folk. Han er bag computeren og med en regning i hånden en vældig dominant, der kan lægge enhver ned med sin viden og sin kunnen med tal, love og regler. Han er hård. 

 

Lars er også en dygtig læser og behersker både dansk, engelsk og tysk mundligt og skriftligt, ret flot. Som min første ægtefælle også kunne, kan jeg bruge Lars til at læse korrektur på mine tekster og skrive forretningsbreve. Skønlitteraturen og "bløde" tekster kan jeg lave, ikke han. Men skal der skrives et forretningsbrev, så kører han med klatten.

Left: Lotte Kjøller and her 2 husband Lars Kjøller Therkelsen in their Galley Lk-kunst.dk in Copenhagen 2020. Photographer Barry Pringle

Lars og Fotografiet

Lottes husband Lars 2022 to a portraet workshop

photographer Richard Marion

3 portraets of Lars includet in Nivaagaard Art Museum´ Collection, Nivå, DK 2021. Photographer Lotte Kjoeller

Jeg lærte Lars at kende, fordi han gerne ville stå model for mig som Kunstner. Vi mødtes i mit atelier og  han var mig en god model. Et venskab blev skabt på tværs af store forskelligheder og måske netop på grund af disse. De ting Lars hersker over, er jeg  - hans hustru -  nemlig ikke så god til og omvendt. Lars er selv kreativ, fordi han har været fotograf. Han er altid med på de gode ideer og nyder at svæve med sin hustru i hendes kunstneriske univers.

 

Under sin opvækst på Nordfyn hyggede Lars sig med fotografier og billedfremstilling i mørkekammer. Og som tidligere fotograf besidder Lars stadig en del fotografisk viden.

 

Han så i de billeder, jeg tog med telefonen, at de var så gode, at han købte mig et kamera. Jeg skulle fotografere ham. Det bruger jeg så nu og mine fotos er snart kommet hele verden rundt.

 

Så som fotograf er jeg fundet af min Lars. Jeg er blevet fundet og bragt ud i et helt nyt miljø i overkassen i Nordsjælland. Et helt andet liv end fraskilt i bunden af København. Jeg arbejdede selv som billedkunstner og underviser med egen virksomhed  i København, som jeg også gør det nu.

 

Som 70 årig gik Lars på pension og derefter ville han gerne hjælpe mig i min virksomhed. Lave noget helt andet. Det fik han lov til og hans fine gestus blev besvaret med et ægteskab der holder endnu. Den 12. oktober 2019 blev jeg gift med Lars Therkelsen der derefter kom til at hedde Lars Kjøller Therkelsen. Og jeg - Lotte - kom til at hedde Lotte Kjøller Friedel Therkelsen.

 

Lars havde,  dengang han var meget ung -  købt sig et Minolta spejlrefleks camera med et par ekstra objektiver. I forældrenes villa forefandtes en kælder, som Lars indrettede som mørkekammer. Forstørrelsesapparatet var tysk af fabrikat Durst.

Lars var dengang medlem af Odense Fotografiske Amatørklub. Lars deltog i foreningens konkurrencer. For Lars var glæden ved at fotografere ikke kun at tage billedet,  for han nød også arbejdet i mørkekammeret. Lars har til mig afleveret en stak af sine værker og dem vil jeg vise de bedste af her på fotosiden under sit eget link.

 

Lars fotograferer stadigvæk. Men det gør han med mit kamera og i min anledning. Jeg har spurgt ham om han selv vil fotografere sammen med mig nu, men det vil han ikke. Jeg synes ellers det kunne være hyggeligt. Han er pensioneret derfra også, siger han. Han vil hellere stå til min rådighed og blive malet, filmet og fotograferet som min ægtemand og muse.

 

I sin pensionisttid hygger Lars sig ved at lade sig fotografere, male, filme og forevige i Kunstens tegn. Han bidrager med kritik og ideer og er til uvurderlig nytte som ægtemand, brevskriver og korrekturlæser. Herudover er Lars heldigvis også en god chauffør, der kan køre hustru og kunst rundt i verden. Han er min mésen. Uden sit virke som fotograf havde Lars ikke kunne bestride disse opgaver, som han nu nyder at deltage i.

 

Lars stoppede i sin ungdom med at fotografere, fordi han flyttede i 1969 til Århus for at studere på Handelshøjskolen og det var synd, for jeg syntes, han har talent. Lars har i sit liv været en værre arbejdshest med en virkelig flot karrierre som revisor. De sidste arbejdsår rejste han fx. rund og underviste i Revision. I 1969 fik Lars for alvor sin sag for med studiet. Lars havde heller ikke længere et mørkekammer til at fremkalde billeder i, da han flyttede hjemmefra.  Derfor stoppede det.

 

Lars har hjulpet mig i gang med motivation, råd og vejledning til digital fotografering. Selv om Lars aldrig har beskæftiget sig med digitale fotos, men med sort-hvid fra mørkekammeret, så besidder Lars en del praktisk viden om fotografering, som jeg gerne lader ham bidrage med. Lars er også ret skarp til billedbedømmelse, så jeg lytter altid gerne til hans altid velmente konstruktive bemærkninger. Min stil er nok mere Kunstfotos og er anderledes end hans sort-hvide fotos.

Lars og Skytteforeningen

Fotografering trådte i baggrunden og det blev lidt i fritiden afløst af skytteforeningen, dengang riffelskydning under Rådhus kælderen. Vester Eng i Århus var en militær skydebane til afstand 200 og 300 meter. Her kunne civile skytteforeninger få adgang til at skyde langdistance riffel. Lars var i årene 1970 – 1975 aktiv i denne disciplin.

 

Efter flytning til Storkøbenhavn årgang 1975 fortsatte Lars som aktivt medlem af hovedafdeling hos sin skytteforening. De senere år har Lars måttet døje med en øjensygdom. Denne forhindrer riffelskydning, men Lars kan godt skyde med revolver og pistol, som Lars dyrker med et ugentligt besøg uden for vinterperioden.

 

Lars har de sidste mange år også haft lidt hobby i forbindelse med baneskydning. Lars genbruger afskudte patronhylstre og genlader hylstrene til nye patroner. For udenforstående virker det måske lidt nørdet; dog ved Lars nøjagtig, hvad han laver og Lars holder sig altid til forskrifter og procedurer i ladebøger og manualer.

 

Lars har berettet om et udsagn fra en af kontorcheferne hos SKAT:

”Jeg har aldrig nogen sinde truffet en person og kollega, der som Lars besidder så megen viden om  våben.

Lars og hjemmeværnet

Lars har aldrig været egentlig soldat i det danske forsvar. Lars har dog i en periode været aktivt medlem  af et lokalt hjemmeværns kompagni. Der var tale om et politi kompagni. Lars har berettet om  øvelser, hvor man har skullet anholde farlig gerningsmand. Også ugelange øvelser med aktivitet døgnet rundt og uden søvn hører til oplevelserne.

Lars og Motorcykler, biler og Cykler

Et blødt punkt hører med til historien om Lars. Emnet er motorkøretøjer.

 

Som motion anvender Lars sine cykler. Lars besidder en racercykel, en MTB, og en husholdningsscykel. Lars dyker lejlighesvis lidt cykelture på motionsbasis. Alle Lars' cykler hører til i den vægtmæssig lette genre. Ellers gider lars ikke cykle.

 

Lars har anvendt bil som daglig befordring, siden Lars fyldte 18. Som hjemmeboende fra 1965 – 1969. anvendte Lars sin mors Fiat 600 (770 cc). Denne blev ca. 1968 år afløst af et noget bedre alternativ, en Morris Mascot med en 1 liters motor.

 

Da Lars skulle flytte til Aarhus, måtte Lars selv ud at finde en løsning på sit transportbehov. Det blev en brugt Lambretta 125 cc scooter. Lars havde denne Lambretta de første år af sin studietid. I 1971 blev den afløst af en Morris Mascot pick up (850 cc) på gule plader.

 

Efterfølgende køretøjer blev:

 

1973  Ford Escort Van, 1.100 cc, årgang 1970.

1977  VW Golf, 1.100 cc, årgang 1975.

1979  Opel Kadett, 1.300 cc, fabriksny.

1987  Opel Kadett, 1.600 cc, diesel, fabriksny.

1994 VW Golf, 1.800 cc, fabriksny.

1997 VW Golf GTI, 2.000 cc, fabriksny.

2011 Skoda Fabia, 1.600 cc, diesel, fabriksny.

2018 Skoda Fabia, 1.000 cc. fabriksny

2018 Honda 472 cc, MC, årgang 20 16.

 

Der er to ting, som stadig kan få Lars til at vende sig om på gaden:

 

En smuk kvinde og et interessant motorkøretøj. Lars har i 2018 købt sig en Honda MC. Motoren er forsynet med to cylindre og har 46 HK. Lars har ikke siden sin studietid ført et køretøj, som kræver kørekort til MC. Men det går ved stille og fornuftig kørsel.

Lars og Det kulinariske køkken

I Lars' familie er man gode til at lave mad. Lars er ingen undtagelse. Det smager godt, men der er meget kød i, og kogebogen er ikke så stor. Men de retter Lars kan, gør han godt. Han siger selv, at ordentlig mad er en af grundende til, at han nu er blevet 74 år og er nogenlunde rask.

Lars Aner

Lars er født og opvokset i en fin kristen overklasse familie Therkelsen. En lægefamilie, hvor der findes mange mennesker med høje uddannelser.

 

Morfar: Peter Birnbaun

Mormor: Karen Anna Birnbaum

Mor: Else Karen Jensine Ellen Birnbaum efter giftemål Therkelsen

 

Farfar: Valdemar Therkelsen

Farmor: Bertha Therkelsen

Far: Ib Therkelsen

 

Fars og mors børn: Min Lars og hans søster Lise

 

Søn: Lars Therkelsen efter ægteskab med Lotte, Lars Kjøller Therkelsen

Hustru: Lotte Kjøller Cristensen som barn, i første ægteskab med Lars Frantsen -  Lotte Kjøller Frantsen,

nu med Lars Therkelsen hedder hun Lotte Kjøller Friedel Therkelsen.

Ægteparret er bosiddende Bybjergvej 19 2 th, 2970 Hørsholm, Danmark

Begge ægteskaber har ingen børn

 

Datter: Lise Therkelsen

Ægtemand: Kent Lassen

Bosat i Gentofte

 

Sønner af Lise og Kent:

 

Ældste søn: Anders Lassen

Ugift samboende: Katia Jaggi Maloubier fra Frankrig

Anders yngste Søn: Vik Maloubier Lassen

Anders ældste Søn: Maxen Jaggi Lassen

Bosat i Luxemburg

 

Yngste søn: Søren Lassen

Ugift samboende: Louise Buchardt Hansen

Sørens datter: Silje Buchardt Lassen

Bosat i Karlslunde

 

2 photoes of Lotte and her husband Lars 2022 to a portraet workshop. Photographer Richard Marion

Contact

    Feel free to contact me here:

 

Lars Kjøller Therkelsen. Bybjergvej 19 2 th. 2970 Hørsholm, Denmark.

tel: +45 40146717

Mail: lars.k.therkelsen@outlook.dk

Share

Create Your Own Website With Webador